понедељак, 25. април 2011.

Prva TEASER kolekcija :)))


Dakle, bukvalno oduševljena reakcijom ljudi na moj prvi korak u dečijoj modi - brzo smo u ШЛИЦ modnom ateljeu napravili ... 40tak tzv. uzoraka! Obzirom da nam je manekenka - gospodjica Gala Vuković bila na konstantnom raspolaganju, većinu modela smo napravili u veličini dotične, dakle za 3-4 godine, ali smo malo vremena odvojili i za dečake (čekajući slobodne manekene), ali i mladje i starije devojke! Evo nekih modela slikanih na deci!




Najpre malo ROMANTIČNIH haljinica...

Svaki dizajn made for or by ШЛИЦ je drugačiji zato što mi, dizajneri, nismo opterećeni kalkulacijama tipa - kako sa najmanje uloženog novca postići najbolji efekat i povratiti bar uloženo - sa čime se sve tekstilne firme rukovode, jer je tekstilna industrija to grana privrede sa najmanjim prihodom. Ne idemo na milionske količine, potpuno se držimo modne attelier varijante, testiramo materijale, idemo na perfektnu izradu i zadovoljstvo kupaca, a imamo i testiranje uzoraka IN VIVO - u prodajnom prostoru ( Palmotićeva 23) sa Vama! 
ШЛИЦ tim je uigran, a dizajneri školovani i iskusni, tako da svi komadi nastaju lako!
ШЛИЦић haljina treba da bude: drugačija, zapažena, izrazito udobna, pamučna (ili postavljena pamukom), prilagodljiva, da date može da je nosi što duže ( bar 2 godine!), šarena, romantična vs. elegantna vs. punk vs. victorian vs. gothic... tj. može da bude ŠTA GOD POŽELITE! Sky is the limit!!! :)
Napravila sam par romantičnih somotskih mantilića sa nezaobilaznim pratiocem - šeširićem - idealni za vetrovito proleće ili početak jeseni! 
Godinama vrlo uspešno pravim kapute i mantile, nekako sam se, može se reći, u nekom trenutku i opredelila najviše to da radim ( dok nisam "upoznala" korset haljine!!!.) Moji kaputi i mantili za "velike" imaju minimum tri materijala na sebi, mnoštvo "sečenja", "ukrajanja", paspula... Zanimljivi su, komplikovani i šareni! I zašto to isto ne bih primenila na "malim" kaputićima i mantilićima! Ovo je tek početak...Malo sam bojažljivo krenula sa samo jednim materijalom, šarenim doduše, prosto da vidimo kako se radi sa malim krojevima, ali za zimu planirajte da svoje princeze obučete u definitivno najluđe kaputiće na svetu! 


p.s. Beskrajno se zahvaljujem mojoj ćeri bombonjeri na strpljenju, fotogeničnosti i beskrajnom TALENTU za poziranje!!!
"Bacili" smo se na malo sportskog, šarenog, blesavog, veselog, razigranog, dečijeg ... ШЛИЦ fazon!







Neko nam je šapnuo da napravimo neku ROCK'n'ROLL verziju za klince...Doduše, malo smo više zbog "martinki" otišli u PUNK, ali je ideja ispoštovana, a opet je sve ostalo u okviru - dečijeg dizajna! I, naravno, uz drugačiji styling cela priča i izgleda drugačije!




I, opet se vraćamo na "šalvarice"!!! APSOLUTNI HIT! Gali su ove šalvarice čak male, ali, moram priznati da savršeno stoje, ona se lepo osećala u njima, imaju džepiće napred i prosto vuku na neki "dendi", urbana amazonka look! :)



SVEČANE HALJINE
Naravno, biće i nezaobilaznih svečanih haljina, tutu baletskih, sa puno tila, svilenih, šarenih, belih, roze, crnih - po želji, crtežu, pravih malih Haute Couture verzija za rodjendane, krštenja, proslave, takmičenja, nastupe!
Pogledajte na sajtu ШЛИЦa - www.slic.rs , ili na našoj Facebook stranici  ШЛИЦ - www.slic.rs sve haljine za odrasle i pomislite kako bi svaka od njih fantastično izgledala u maloj verziji!!!


Нема коментара:

Постави коментар